Spelvarianten

Spelvarianten

Spelen van het spel

Er kunnen verschillende spelvarianten gespeeld worden met de Gel Blasters. Welk spel je ook kiest; belangrijk is dat duidelijk is wanneer je ‘af’ bent en wat de consequentie is hiervan.

Wanneer ben je ‘af’?

Je bent ‘af’ wanneer je geraakt wordt door een balletje. Uiteraard kan je met elkaar afspreken dat je 2, 3, 4 of meer keer geraakt mag worden voordat je af bent. Zeker omdat de blasters vol automatisch schieten is dit aan te raden.

Consequenties van geraakt worden

Spreek met elkaar af wat de consequentie is wanneer je geraakt wordt. Om het spel spannend te maken kan ervoor gekozen worden om het spel te verlaten indien je afgeschoten bent. Het spel is dan gewonnen als iedereen van een team af is. Een andere consequentie kan zijn dat je terug moet lopen naar je eigen ‘basis’ (een afgesproken punt) en daar een aantal seconden moet wachten. Het spel kan dan gewonnen zijn door het veroveren van een vlag of omschieten van elementen.

Andere spelvarianten paintball

Balloons!

Hang aan elke speler drie opgeblazen ballonnen. De ballonnen staan voor de levens. Wanneer alle ballonnen kapot geschoten zijn is de speler ‘af’.

Capture the Flag!

Elk team begint in zijn eigen basiskamp waar hun vlag hangt. Als team moet je gaan proberen de vlag van de andere zijde te veroveren. Als je geraakt wordt met de vlag, laat je die liggen waar je bent.

Drop the bomb!

Er ligt een bom in het midden van het speelveld. De 2 teams proberen de bom te pakken en in het andere kamp te droppen. De bom dient vrij groot te zijn en kan bijvoorbeeld worden gemarkeerd met tekens van en bom, gebruik je creativiteit hiervoor. Indien de bom geraakt wordt is er niets aan de hand, maar als je geraakt wordt met de bom laat je de bom liggen op de plek waar je staat.

The Kamikaze!

Er is een aanvallend team en een verdedigend team. Het verdedigende team blijft achter een afgebakende lijn. Het aanvallende team moet proberen met 1 persoon binnen een bepaalde tijd over de lijn te komen. Lukt dit niet dan wint het verdedigende team.

Death match!

Het is team tegen team, als je geraakt wordt keer je terug naar het basiskamp, waarna je weer verder kan spelen. Gewoon zoveel mogelijk knallen!

Hit a target!

Verzamel allerlei targets (lege flesjes, ballonnen, karton, bekers, blikken etc.). Leg de targets uit en schiet op de targets, wie raakt de meeste targets?