Spel varianten

Hier vind je allerlei spelvarianten die je kunt gebruiken bij zowel paintball, archery tag en gel blasters!

Spel varianten 

Deze spelvarianten (of scenario's) zorgen voor variatie en spanning tijdens een dag paintballen, Archery Tag of zelfs met Gel blasters. Ze kunnen worden aangepast aan de grootte van het speelveld en het aantal spelers. Vergeet niet altijd de veiligheidsregels en beschermende uitrusting te volgen tijdens het spelen van paintball. Veel plezier!

  1. Capture the Flag: Verdeel de spelers in twee teams. Elk team heeft een vlag aan hun basis. Het doel is om de vlag van het tegenstandersteam te veroveren en terug te brengen naar je eigen basis zonder geraakt te worden. Het team dat als eerste de vlag van de tegenstander terugbrengt, wint.
  2. Team Deathmatch: Dit is een klassieke paintballvariant waarbij de twee teams tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk tegenstanders uit te schakelen. Het team met de laatste overlevenden wint het spel.
  3. King of the Hill: Plaats een vlag op een centrale locatie in het speelveld. De teams moeten proberen de vlag te veroveren en vast te houden terwijl ze worden aangevallen door het andere team. Het team dat de vlag het langst in handen heeft, wint.
  4. Attack and Defend: Verdeel de spelers in twee teams, waarvan er één de verdedigers en de andere de aanvallers zijn. De aanvallers moeten proberen een bepaalde locatie in het speelveld te veroveren, terwijl de verdedigers hun positie moeten behouden. Als de aanvallers erin slagen de locatie te veroveren, wisselen de teams van rol.
  5. Rescue the Hostage: Eén speler wordt gekozen als gijzelaar (meestal de vrijgezel) en wordt vastgebonden of gemarkeerd op een specifieke locatie. Het doel van het ene team is om de gijzelaar te redden en terug te brengen naar hun basis, terwijl het andere team probeert te voorkomen dat dit gebeurt.
  6. Medic: Elk team heeft een medic die gewonde teamleden kan 'genezen'. Wanneer een speler wordt geraakt, gaat hij naar zijn medic om weer in het spel te worden gebracht. Het doel is om alle spelers van het andere team uit te schakelen.
  7. Zombie Apocalypse: Begin met een klein aantal 'zombies' en de rest van de spelers zijn overlevenden. De zombies proberen de overlevenden te raken en zo te 'besmetten'. Zodra een overlevende wordt geraakt, wordt hij een zombie en gaat hij het andere team helpen. Het spel gaat door totdat alle overlevenden zijn besmet.
  8. Sniper: Kies één speler per team om de rol van sniper op zich te nemen. Snipers hebben alleen een beperkt aantal verfballen en moeten proberen tegenstanders uit te schakelen vanaf een grote afstand. De rest van het team beschermt de sniper en probeert de tegenstanders op afstand te houden.


Joël Offermans 13 juni 2023