Veel gestelde vragen

Kom je er niet uit? Of heb je hulp nodig? Om jou snel te helpen hebben we een aantal vragen alvast beantwoord. Op deze pagina staan de meest gestelde vragen.  

De Nederlandse wet geeft aan dat er met volwassen wapens (wapens op luchtdruk) geschoten mag worden vanaf 18 jaar

Voor kinderen hebben we kinderpaintball wapens. Dit werkt hetzelfde als een balletjespistool. De balletjes worden schoten met veerdruk. Wij raden aan om dit vanaf 8 jaar te huren. 

Je kan ervoor kiezen om het materiaal te laten bezorgen of om het zelf op te halen. 

Bezorgen en retourneren

Indien je ervoor kiest om het materiaal te laten bezorgen worden er verzendkosten inrekening gebracht op basis van het bestelde materiaal. De kosten hiervan kunnen tussen de €20,00 en €180,00 bedragen. Dit is inclusief retourneren. 

Zelf afhalen en terugbrengen

Hiervoor rekenen wij geen extra kosten. Je kunt het materiaal dan afhalen en terugbrengen op onze afhaallocatie in Krimpen aan den IJssel. Het adres van onze afhaallocatie: Van der Giessenweg 19 | 2921LN Krimpen aan den IJssel 

Het verbruik van balletjes is wisselend per speler. Speel je aanvallend? Dan zal je meer verbruiken dan wanneer je defensief speelt. Gemiddeld verbruiken spelers het volgende:

  • Volwassenen: 300 tot 400 balletjes p.p. per uur. 
  • Kids: 50 tot 70 balletjes p.p. per uur. 

Het is legaal in Nederland. Er zijn wel een aantal richtlijnen waar je aan moet voldoen: 

  • Het paintballwapen mag niet op een echt wapen lijken.
  • Doorgaande wegen moeten afschermt worden.
  • Paintballen kan op eigen terrein of met toestemming van de eigenaar op een ander terrein.

Dat is afhankelijk van de hoeveelheid mensen en het soort wapens. Voor volwassenen is er een grote ruimte nodig en voor kinderen kan dit juist weer op een relatief klein terrein. Er zijn geen echte regels voor maar wij hebben wel wat adviezen.

Ons advies voor volwassenen is een veld van ongeveer 10 meter bij 40 meter. Voor kinderen zou 10 meter bij 15 meter al voldoende zijn. Het belangrijkste is dat er bij volwassen paintball minimaal 5 meter afstand gehouden kan worden van elkaar. Binnen 5 meter komen de balletjes namelijk te hard aan.

Dat hoeft niet, wij zorgen er namelijk altijd voor dat je reserve wapens mee krijgt. Die hoef je dus niet extra te bestellen. 

Indien je teams door laat wisselen kan het wel handig zijn om extra sets te huren zodat het wisselen vlot gaat. 


Laten de balletjes verfvlekken achter?

De balletjes zijn biologisch afbreekbaar. Een van de hoofd ingrediënten is gelatine. Op ruwe oppervlakten kan het zijn dat er voor wat langere tijd een vet vlekje achterblijft. Dit is goed op te lossen door het achteraf even af te spuiten.